Langdurige corrosiebescherming met UltraPoxy® coatings


UltraPoxy® coatings zijn uitermate geschikt voor het afwerken en beschermen van stalen constructies zowel onshore als ook offshore. Geschikt voor corrosie preventie volgens ISO 12944 en NORSOK M-501.

Toepassingen zijn onder meer:

  • Bruggen
  • Hijskranen
  • Spanten en constructiedelen voor loodsen
  • Haveninstallaties
  • Sluisdeuren
  • Damwandprofielen
  • Boeien en pontons
  • Offshore constructies
  • Windenergieconverters

Uw winst met UltraPoxy® coatings


Traditionele coatingsystemen bevatten een groot aandeel oplos­middelen (tot 500g per liter!) om de coating te laten polymeriseren en eenvoudig te verwerken. Resultaat is dat bijna de helft van het volume aan materiaal tijdens het uitharden verdampt. Werd b.v. 100µm coating aangebracht blijft slechts circa 50µm over als beschermende laag. Maar u heeft wel voor 100µm betaald en tevens het milieu belast.

UltraPoxy® coatings voor corrosie preventie zijn high-solid en oplosmiddel­vrije 2K epoxy verbindingen. Door speciale nano- en micro-sized additieven kunnen deze coatings als een functionele laag direct op metaal worden aangebracht. U bespaart zo in vergelijk met een meerlaag­systeem tijd en kosten en werkt milieu­vriendelijk tegelijk.

Ook als u corrosie bescherming volgens de ISO 12944 of NORSOK M-501 moet aanbrengen, met UltraPoxy® coatings bereikt u een betrouwbaar resultaat.

De volgende tabel geeft enkele voorbeelden waar UltraPoxy® coatings zijn toegepast. Omdat elk project uniek is en eigen specifieke eisen aan de coating(s) stelt, kan NTA Solutions B.V. samen met u de beste oplossing uitwerken.

Applicatievoorbeelden

 

ApplicatiePrimerAfwerklaagToplaag
Bruggen, hijskranen, spanten opt. zink-epoxy UltraPoxy STEP, 150µm   UltraPoxy TCP-U1, 60µm  
Haven­instal­laties opt. zink-epoxy UltraPoxy SL, 250µm   UltraPoxy TCP-U1, 60µm  
Sluis­deuren opt. zink-epoxy UltraPoxy SL, 600µm   UltraPoxy TCP-U1, 60µm  
Damwand­profielen - UltraPoxy SL, 600µm   -
Offshore splash zone, boeien en pontons - UltraPoxy SL, 800µm   -

Voorafgaand aan de applicatie moeten alle opper­vlakken worden beoordeeld en behandeld in overeen­stemming met ISO 8504:2000. Verwijder olie en vet etc. grondig met geschikt reinigings­middel en verwijder zout en andere veront­reinigingen met zoet water onder hoge druk (zie ook SSPC-SP1). Verwijder lass­patten, bramen en scherpe randen.

Voor de beste hechting moeten de opper­vlakken worden voorbereid door middel van stralen met een scherpe grit tot minimum SA 2,5 (ISO 8501-1: 2007) of SSPC-SP10. Een scherp, hoekig oppervlak­profiel van 75-100 μm is aanbevolen.

Heeft u een vraag?  Neem direct contact op!

* = verplichte velden